Biotina beneficii – Ce spun specialistii?

biotina beneficii

Poate biotina să vă ofere păr, piele și unghii mai bune?

Biotina este o vitamina B care este importantă pentru multe funcții ale corpului, inclusiv pentru metabolizarea alimentelor – procesul de transformare a alimentelor în energie. Și mulți oameni jură că biotina le-a îmbunătățit și sănătatea părului, a pielii și a unghiilor.

Dar este biotina soluția magică pentru a obține un par sanatos, unghii puternice și piele strălucitoare? Dieteticianul Courtney Barth, RD, explică posibilele beneficii ale biotinei și dacă acest nutrient vă poate ajuta.

Beneficiile biotinei

Biotina joacă un rol important în transformarea carbohidraților, grăsimilor și proteinelor în energie. De asemenea, ajută celulele corpului să funcționeze bine. Biotina este esențială, ceea ce înseamnă că nu poți trăi fără ea.

Dar de ce biotina capătă statutul de super-erou când vine vorba de sănătatea părului, a pielii și a unghiilor? Poate pentru că deficiența de biotină – neavând suficientă biotină – poate duce la:

  • Unghii fragile.
  • Pierderea parului.
  • Erupție roșie, solzoasă.

Deficiența de biotină este des întalnita in ROMANIA. Deci, dacă aveți păr subțire sau unghii casante, probabil că nu se datorează unei deficiențe de biotină. De obicei, există o altă afecțiune de sănătate care cauzează aceste probleme, cum ar fi deficiența de fier sau o problemă cu tiroida.

Deci, sa nu credeti că administrarea de suplimente de biotină va vindeca problemele de păr, piele sau unghii. Dacă observați schimbări bruște la nivelul părului, pielii sau unghiilor, consultați-vă medicul. „Nu vă auto-tratați cu suplimente de biotină fără a cunoaște cauza.”

De câtă biotină aveți nevoie?

Adulții au nevoie de 30 de micrograme de biotină în fiecare zi pentru a evita o deficiență. Majoritatea oamenilor obțin biotină adecvată prin dieta lor.

Biotina se află în multe dintre alimentele pe care le consumăm, cum ar fi cerealele fortificate, gălbenușurile de ou, carnea și leguminoasele (cum ar fi lintea, năutul și fasolea). „Și este întotdeauna mai bine să vă obțineți vitaminele și mineralele printr-o dietă echilibrată, mai degrabă decât prin suplimente.

Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, aveți nevoie de mai multă biotină – 35 de micrograme pe zi.

Femeile însărcinate sau care alăptează beneficiază adesea de o vitamină prenatală. Vitaminele prenatale conțin biotină, acid folic și alți nutrienți care sunt importanți pentru sănătatea mamei și a copilului. Dacă nu sunteți sigur ce vitamina prenatală să luați, întrebați-vă medicul.

Suplimentele de biotină ajută la creșterea părului?

Poate că nu ești îngrijorat de deficitul de biotină, dar te întrebi dacă un supliment de biotină te-ar putea ajuta să obții un păr uimitor. La urma urmei, multe produse promovează biotina ca un stimulent pentru creșterea părului.

Niciun studiu nu a demonstrat că suplimentele de biotină vor schimba aspectul părului, pielii sau unghiilor. Dar unii oameni consideră că administrarea unui supliment de biotină îi ajută să stimuleze creșterea părului și a unghiilor. De obicei, nu este dăunător să încerci biotina pentru păr mai gros sau unghii mai sănătoase.

Dacă decideți să luați un supliment, aveți răbdare. Este nevoie de câteva luni pentru a vedea o creștere nouă a părului sau a unghiilor. Biotina poate merita încercată dacă medicul dumneavoastră vă dă voie. Dar nu este o garanție că vei vedea o schimbare majoră în aspectul tău.

Daca doresti sa cumperi un supliment cu biotina cu o compozitie echilibrata iti recomand: Biotină lichidă 10000mg, 500ml de la Swedish Nutra. Ajuta la oprirea caderii parului si ii confera acestuia vitalitate, volum si stralucire.

Biotina lichida 10000mg
Biotina beneficii - Ce spun specialistii? 3

Efecte secundare ale suplimentului de biotină

Suplimentele de biotină au puține efecte secundare dacă le luați conform instrucțiunilor. Suplimentele de biotină și vitaminele din complexul B sunt sigure pentru majoritatea oamenilor, deși pot provoca o ușoară tulburare de stomac.

Suplimentele cu doze mari de biotină pot, de asemenea, interfera cu anumite rezultate ale testelor medicale, așa că spuneți medicului dumneavoastră dacă le luați.

Biotina și alte vitamine B sunt solubile în apă, așa că este greu să supradozezi cu ele. Dacă iei mai multă biotină decât ai nevoie, corpul tău nu o stochează. În mod natural, scapi de excesul de biotină și alte vitamine B atunci când urinezi.

Totuși, mai mult nu este întotdeauna mai bine. Nu luați mai mult decât doza menționată pe ambalaj și nu mai luați biotină dacă observați reacții adverse. Un stil de viață sănătos construiește frumusețea naturală

Vă puteți îmbunătăți sănătatea părului, a pielii și a unghiilor chiar și fără supliment. O dietă echilibrată cu o varietate de fructe, legume și proteine ​​este importantă pentru toate trei. Bea și multă apă.

Mâncarea sănătoasă și hidratarea adecvată te vor ajuta să te simți și să arăți cel mai bine.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
%d blogeri au apreciat: