Cata vitamina C se administreaza la copii

cata vitamina c se administreaza la copii

Părinții fac tot ce pot pentru a-și menține copiii sănătoși. Pe lângă impunerea unor obiceiuri bune de spălat pe mâini, a programelor de somn și a exercițiilor fizice, un aport suficient de vitamina C este un alt element cheie pentru a ajuta copilul să rămână sănătos. Ca adult, probabil că știi puțin despre vitamina C, dar s-ar putea să nu știi exact ce este, de ce este importantă și exact cât ar putea avea nevoie copiii tăi. Vestea bună este că nu trebuie să fii medic pentru a afla cum vitamina C poate promova sănătatea copilului tău! Cu puțină cercetare, cunoștințe și asistență din partea unor lucruri precum suplimentele pentru copii, vă puteți asigura cu ușurință că copilul dumneavoastră are suficientă vitamina C pentru a rămâne sănătos.

Ce este vitamina C?

Vitamina C este o vitamina solubila in apa de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona. Cu toate acestea, deoarece este solubilă în apă, organismul uman este incapabil să o producă sau să o depoziteze, ceea ce înseamnă că trebuie să obținem zilnic niveluri regulate ale acestei vitamine importante din surse externe. Teoretic, vitamina C se găsește în suficiente surse de alimente încât copiii ar putea obține niveluri suficiente din ea doar prin dietă. Cu toate acestea, studiile au arătat că suplimentarea cu vitamina C poate avea beneficii reale atunci când vine vorba de sistemul imunitar și sănătatea generală, atât în ​​dezvoltarea copilăriei, cât și în viitor.

De ce este importantă vitamina C?

Vitamina C este un antioxidant puternic care oferă o mulțime de beneficii organismului tău. Poate că lucrul pentru care vitamina C este cel mai bine cunoscută este legătura sa cu sistemul imunitar. Într-o perioadă în care un sistem imunitar puternic este mai important decât oricând din cauza preocupărilor legate de coronavirus, este extrem de important să înțelegem relația dintre vitamina C și corpul copilului tău. Vitamina C ajută organismul să producă celulele albe din sânge care sunt esențiale pentru un răspuns imunitar adecvat. Aceste celule albe din sânge, numite limfocite și fagocite, ajută la identificarea materialelor „străine” din organism care ar putea fi potențial dăunătoare și la distrugerea, după caz. Deoarece vitamina C este un antioxidant, ajută la protejarea acestor celule de radicalii liberi nocivi care pot duce la stres oxidativ. Când corpul este în stres oxidativ, se poate inflama și poate fi mai susceptibil la lucruri precum diabetul, astmul și tulburările inflamatorii. Așadar, vitamina C nu numai că ajută organismul să producă globule albe, ci le ajută și să le protejeze, astfel încât să își poată continua să își facă treaba eficient!

Beneficiile vitaminei C se extind și asupra pielii tale. Pielea este de fapt o componentă foarte importantă în sistemul imunitar, deoarece acționează ca o barieră între corpul tău și germenii nocivi care încearcă să intre în ea din exterior. Când aveți pielea slabă sau rupturi în piele din cauza unor tăieturi sau zgârieturi, acești invadatori potențial dăunători sunt capabili să pătrundă cu ușurință în piele și au șansa de a intra în sânge. Asigurându-vă că pielea este sănătoasă datorită proprietăților de vindecare a rănilor ale vitaminei C, puteți preveni, în primul rând, intrarea acestor germeni în organism.

Vitamina C poate ajuta, de asemenea, la prevenirea deficienței de fier și ajută la absorbția fierului de către organism. Aproximativ 9% dintre copiii mici din Statele Unite au deficit de fier. Deficitul de fier poate duce la lucruri precum anemie, care se găsește la 3% dintre copii mici. Fierul este un nutrient vital, deoarece este necesar pentru producerea de celule roșii din sânge care transportă oxigen în tot corpul. Copiii care nu mănâncă carne, s-au născuți prematur sau sunt supraponderali sunt în special expuși riscului de deficiență de fier, deși se poate întâmpla oricărui copil care nu primește suficient fier din dietă sau suplimente. Dacă sunteți îngrijorat că copilul dumneavoastră ar putea avea o deficiență de fier, iată câteva semne la care trebuie să aveți în vedere:

  • Creștere și dezvoltare încetinite
  • Piele palida
  • Oboseală
  • Apetit scăzut
  • Respirație rapidă
  • Mâinile și picioarele reci
  • Infecții continue

Deficitul de fier poate fi diagnosticat printr-un test de sânge efectuat de medicul pediatru al copilului dumneavoastră. Asigurați-vă că vorbiți cu ei dacă sunteți îngrijorat de nivelul de fier al copilului dumneavoastră, astfel încât această deficiență să poată fi abordată în mod corespunzător.

Chiar dacă copilul tău este mic acum, părinții vor întotdeauna să se asigure că îi oferă copilului tot ceea ce are nevoie pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă. Vitamina C vă poate ajuta de fapt să evitați anumite boli și probleme pe măsură ce înaintați în vârstă – de aceea este întotdeauna o idee bună să încurajați obiceiurile bune și practicile de sănătate cu copilul dvs. atunci când este mic, astfel încât să aibă mai multe șanse să le continue atunci când ajunge. mai batran. Nivelurile deficitare de vitamina C au fost legate de o varietate de probleme, inclusiv probleme de gândire și memorie, boli de inimă și hipertensiune arterială. În general, vitamina C este implicată în procese din tot corpul care nu numai că vă mențin copilul sănătos pe termen scurt, ci poate contribui și la promovarea sănătății pe termen lung.

Care sunt cele mai bune surse de vitamina C?

Poate că unul dintre cele mai bune lucruri despre vitamina C este că se găsește în mod natural în tot felul de alimente delicioase! Citricele sunt o sursă foarte populară de vitamina C, dar care sunt alte surse?

    Guava cu 228 mg de vitamina C la 100 de grame

    Kiwi cu 93 mg de vitamina C la 100 de grame

    Ardei gras cu 128 mg de vitamina C la 100 de grame

    Căpșuni cu 59 mg de vitamina C la 100 de grame

    Papaya cu 61 mg de vitamina C la 100 de grame

    Broccoli cu 89 mg de vitamina C la 100 de grame

    Roșii cu 23 mg de vitamina C la 100 de grame

    Grapefruit cu 31 mg de vitamina C la 100 de grame

De câtă vitamina C au nevoie copiii?

Un alt lucru grozav despre vitamina C este că este, în general, sigură chiar și la niveluri mai mari, cu un risc redus de supradozaj. Acestea fiind spuse, există în continuare doze alimentare recomandate pentru vitamina C, în funcție de vârsta copilului dumneavoastră:

    Vitamina C pentru copiii de 1-3 ani, au nevoie de aproximativ 15 mg de vitamina C pe zi

    Vitamina C pentrucopiii de 3-8 ani, au nevoie de aproximativ 25 mg de vitamina C pe zi

    Vitamina C pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 13 ani, au nevoie de aproximativ 45 mg de vitamina C pe zi

    Pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, au nevoie de aproximativ 75 mg de vitamina C pe zi dacă sunt bărbați și 65 mg de vitamina C pe zi dacă sunt femei.

O afirmație populară despre vitamina C este legată de răceala comună: mulți oameni cred că consumul de niveluri mai mari de vitamina C poate ajuta la prevenirea răcelii comune. Poate că alergi mereu să mănânci o portocală ori de câte ori simți un mic gâdilat în gât. Cu toate acestea, după numeroase studii pe acest subiect, s-a demonstrat că administrarea unui supliment de vitamina C nu vă împiedică să faceți răceala comună. În orice caz, poate duce la o durată mai scurtă a bolii sau la simptome mai ușoare, dar acest lucru nu se aplică dacă începeți să creșteți consumul de vitamina C după ce ați deja răcit.

Este important să vă asigurați că copilul dumneavoastră primește suficientă vitamina C pentru a evita deficitul de vitamina C, cunoscut sub numele de scorbut. Deși scorbutul este rar la copiii din Romania, poate apărea dacă copilul dumneavoastră nu poate absorbi în mod corespunzător vitamina C. Unele dintre simptomele cheie ale scorbutului includ sângerarea gingiilor, pete maronii pe piele, slăbiciune și disconfort muscular și icter. Toate acestea pot părea înfricoșătoare, dar există o mulțime de modalități de a evita acest lucru, inclusiv suplimentarea cu vitamina C.

Puteți suplimenta vitamina C?

Deși este cu siguranță posibil ca copilul dumneavoastră să obțină suficientă vitamina C doar din surse alimentare, copiii sunt notoriu niște pretențioși la mâncare, așa că ar putea fi puțin dificil să vă asigurați că primesc niveluri suficiente de vitamina C în fiecare zi. În aceste situații, poate merita să luați în considerare un supliment alimentar pentru copilul dumneavoastră.

Când vine vorba de suplimentarea cu vitamina C pentru copii, cel mai bun mod de a face acest lucru este prin multivitamine pentru copii. Copiii au nevoie de mai mult decât vitamina C pentru a crește și a se dezvolta corect. De fapt, au nevoie de peste 15 vitamine și minerale diferite în fiecare zi pentru a promova totul, de la sănătatea ochilor până la un somn mai bun. Dacă toate acestea sunt noutăți pentru tine, nu-ți face griji – nu este prea târziu să introduci un supliment de multivitamine pentru copii, care se va asigura că copilul tău primește tot ce are nevoie.

Încercarea de a găsi suplimentul de multivitamine potrivite pentru copilul tău ar putea părea o sarcină imposibilă. Multe vitamine pretind a fi sănătoase, dar în schimb includ lucruri precum substanțe chimice, umpluturi și zaharuri care contracarează beneficiile pentru sănătate ale vitaminei în sine! Pentru a găsi o vitamină care este de fapt benefică, căutați una fără zahăr, făcută din fructe și legume organice și susținută de experți. Companii precum Swedish Nutra s-au angajat să dezvolte multivitamine de calitate pentru copii, lucrând cu oameni de știință și pediatri. Spre deosebire de popularitatea lor, cele mai bune vitamine pentru copii nu sunt gumele care includ zahăr, substanțe chimice și umpluturi, ci sunt vitamine lichide îndulcite natural, cu o rata mare de absorbtie, care sunt sănătoase și gustoase în același timp!

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.