Cel mai bun colagen pentru genunchi

cel mai bun colagen pentru genunchi

Nimeni nu este imun la efectele îmbătrânirii, iar o consecință a îmbătrânirii este o producție mai mică de colagen.

Colagenul reprezintă o treime din toate proteinele din organism. Afectează mai multe sisteme decât apreciază majoritatea dintre noi, iar beneficiile colagenului includ pielea tânără, oasele puternice și o mai bună funcționare a inimii. Dar, pe măsură ce anii trec, vă puteți recăpăta tinerețea cu un supliment de proteine ​​de colagen? Am evaluat cercetările pentru a împărtăși cele mai bune suplimente de colagen disponibile astăzi.

Care sunt beneficiile colagenului?

Fiind cea mai abundentă proteină din organism, colagenul este o componentă principală a țesutului conjunctiv. Formează structura de susținere a tendoanelor, ligamentelor, mușchilor, pielii și chiar oaselor.

Corpul tău produce colagen în mod natural, dar producția începe să scadă pe măsură ce îmbătrânești. Nivelurile mai scăzute pot declanșa multe dintre semnele comune ale îmbătrânirii, inclusiv linii fine și riduri, dureri articulare și oase mai slabe.

O modalitate de a combate această scădere este prin suplimentele de colagen. La fel ca un abonament zilnic de vitamine, aceste suplimente sunt menite să ajute să ofere organismului dumneavoastră nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa cel mai bine. Majoritatea suplimentelor de colagen sunt preparate prin fierbere oase de animale sau piei de pește timp de ore pentru a le descompune în componente de bază numite peptide. Cu toate acestea, sursele de colagen pe bază de plante, cum ar fi pulberile de proteine ​​pe bază de plante, sunt la fel de benefice.

Majoritatea suplimentelor de colagen vin sub formă de pulbere și sunt concepute pentru a fi dizolvate în lichid, similar cu un supliment de ciuperci sau pulbere. Colagenul este de obicei hidrolizat, ceea ce înseamnă că peptidele sunt descompuse în bucăți mici pe care sistemul dumneavoastră le poate absorbi mai ușor decât colagenul găsit în alimente.

Beneficiile luării unui supliment de colagen pot include pielea îmbunătățită, creșterea masei musculare, scăderea durerilor articulare, oase mai puternice și o sănătate mai bună a inimii. Unele dintre aceste beneficii sunt similare cu cele pe care le puteți obține de la cele mai bune suplimente de ulei de krill sau ulei de pește.

Ar trebui să luați un supliment de proteine ​​de colagen? Iată raționamentul nostru pentru care merită luat în considerare și primele suplimente de colagen disponibile astăzi.

Alegerile noastre pentru cele mai bune suplimente de colagen

Cum am ales cele mai bune produse online

Iată cei cinci factori pe care i-am luat în considerare atunci când comparăm cele mai bune suplimente de proteine ​​de colagen disponibile astăzi.

Conținut de colagen – Câte grame de proteine ​​sunt conținute într-o porție?

Sursa de colagen – Este colagenul derivat din produse de origine animală sau este prietenos cu veganii?

Alte ingrediente – Cele mai bune suplimente de colagen nu conțin ingrediente de umplere și aditivi artificiali. Ce este inclus în acest brand?

Testare de laborator terță parte – Ce verificare este disponibilă pentru a dovedi că suplimentul de proteine ​​​​de colagen conține ceea ce susține?

Cercetarea suplimentelor de colagen

Suplimentele de colagen au multe beneficii pretinse. Iată ce arată cercetarea.

Îmbunătățește pielea

Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău produce mai puțin colagen. Acest lucru duce la uscarea pielii și la formarea liniilor fine și a ridurilor. Luarea suplimentelor de colagen poate ajuta la completarea acestui gol.

Un studiu a constatat că femeile care au luat un supliment zilnic care conține cel puțin 2,5 grame de colagen timp de opt săptămâni au experimentat o creștere a elasticității pielii și mai puțină uscăciune. Un alt studiu de douăsprezece săptămâni a constatat că consumul zilnic de supliment de colagen a dus la reduceri semnificative ale adâncimii ridurilor.

Crește masa musculară

Până la 10% din țesutul muscular este fabricat din colagen, iar această proteină este esențială pentru menținerea acestuia.

Cercetările sugerează că administrarea de suplimente de colagen vă poate ajuta să vă recâștigați masa musculară pierdută din cauza îmbătrânirii. Acest lucru se datorează faptului că peptidele pot promova sinteza creatinei și a altor proteine ​​musculare, stimulând în același timp creșterea musculară după exercițiu.

De exemplu, un studiu pe peste două duzini de bărbați care au făcut mișcare și au luat 15 grame de colagen pe zi timp de trei luni au câștigat mai multă masă musculară decât un grup care a făcut doar exerciții fizice.

Reduce durerile articulare

Riscul de a suferi de tulburări degenerative ale articulațiilor, cum ar fi osteoporoza, crește pe măsură ce îmbătrânești și nivelul de colagen începe să scadă. Luarea suplimentelor de colagen poate evita cele mai grave simptome și poate îmbunătăți mobilitatea generală prin stimularea țesuturilor pentru a produce mai mult colagen.

De exemplu, un studiu a constatat că adulții care au luat două grame de colagen timp de peste două luni au experimentat reduceri semnificative ale durerilor articulare și au putut fi mai activi fizic decât înainte.

Previne pierderea osoasă

Oasele au nevoie de colagen pentru a le da structura si a-si mentine rezistenta. Dar, pe măsură ce îmbătrânești, masa osoasă începe să se deterioreze și devii predispus la fracturi și afecțiuni precum osteoporoza. Luarea suplimentelor de colagen poate preveni degradarea oaselor și poate ajuta la menținerea densității acestuia.

Un studiu efectuat pe femei care au luat cinci grame de colagen pe zi timp de un an a înregistrat o creștere cu până la 7% a densității minerale osoase.

Intretine sănătatea inimii

Luarea suplimentelor de colagen pare să reducă riscul de a suferi de probleme cardiace. Acest lucru se datorează faptului că colagenul vă întărește arterele, ceea ce ajută la circulația sângelui din inimă în tot corpul. Prea puțin colagen și arterele tale devin slabe și mai puțin eficiente, ceea ce duce la complicații precum accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.

Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a-i dovedi eficacitatea, un mic studiu a constatat că adulții care au luat 16 grame de colagen timp de șase luni au prezentat o rigiditate semnificativ mai mică a arterelor decât înainte.

Cum să alegi suplimentul potrivit de colagen

Când cumpărați suplimente de colagen, anumiți factori ar trebui să vă influențeze decizia. Iată sfaturile noastre pentru a compara mărcile și a interpreta datele nutriționale.

Ce anume sa cauti

Testare de laborator

De fiecare dată când achiziționați un supliment, cel mai bine este să determinați dacă acesta a trecut prin vreo testare terță parte pentru siguranță și puritatea ingredientelor. Industria suplimentelor este notoriu nereglementată, așa că o marcă care este transparentă cu privire la ceea ce conține este un punct de vânzare.

Concentrație mare de colagen

Suplimentele cu proteine ​​de colagen variază de la 90% proteine ​​per porție la abia peste jumătate. Fiți atenți la cât de mult din acest ingredient cheie o ingerați de fapt cu fiecare doză. În mod ideal, păstrați porția între 2,5 și 15 grame pe zi.

De unde a fost obținut colagenul

În timp ce majoritatea pulberilor de colagen sunt derivate din produse de origine animală (în primul rând oase de vacă), unele provin din surse vegetale, cum ar fi proteina din mazăre. Acesta este un aspect important pentru oricine urmează o dietă vegană.

Dovezi ale ingredientelor

Pudra de colagen are un gust minim pe cont propriu, așa că multe mărci o ambalează cu agenți de aromatizare și alte ingrediente de umplutură pentru a o face mai apetisantă. Acordați atenție acestor compuși adăugați, astfel încât să știți ce consumați cu adevărat. Dacă preferați lucrurile pure, căutați un brand care vinde pudră fără arome.

Cum se utilizează pudra de colagen

Puteți folosi suplimente de proteine ​​​​de colagen la fel ca alte pulberi de proteine. Majoritatea mărcilor sugerează să dizolvați o linguriță sau două de pudră (indiferent de dimensiunea porției) în lichidul dorit. Este, de asemenea, posibil să încorporezi pulbere proteică de colagen în produse de panificație sau gelatină.

Pulberile nearome pot fi amestecate în orice aliment fără a afecta gustul sau textura, în timp ce soiurile aromate au cel mai bun gust atunci când sunt încorporate în smoothie-uri sau tratate similar cu o băutură de cafea instant.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.