Colagen hidrolizat beneficii pentru articulatii

colagen hidrolizat beneficii

Suplimentele de colagen sunt atât de populare datorită susținerii sanatatii generale; de la piele strălucitoare și păr lucios la mușchi mai puternici și articulații flexibile. Dar dacă ați început să cercetați pulberile populare, probabil că ați văzut câțiva termeni confuzi: „colagen hidrolizat”, „hidroliză” și „hidrolizat de colagen”. Ce înseamnă mai exact acestea? Iată tot ce trebuie să știi.

Ce este colagenul hidrolizat?

Colagenul este o familie de proteine ​​fibroase care sunt cele mai abundente proteine ​​din corpul nostru. Cu toate acestea, atunci când suplimentăm cu colagen, provenit din piei de vacă și solzi de pește, acel colagen trebuie mai întâi descompus, astfel încât corpul nostru să-l poată folosi. Această versiune se numește colagen hidrolizat (cunoscut și ca hidrolizat de colagen) și este creată printr-un proces numit hidroliză, în care moleculele de apă rup legăturile chimice.

Colagenul este o proteină complexă formată din trei lanțuri de aminoacizi, în timp ce colagenul hidrolizat este colagen care este descompus în lanțuri proteice mici, numite peptide de colagen, care sunt formate din câțiva aminoacizi.

Din punct de vedere tehnic, aceasta înseamnă că toate suplimentele de colagen sunt hidrolizate, dar sunt doar descompuse în grade diferite. Când colagenul este complet hidrolizat, este ușor de utilizat, deoarece se dizolvă în lichide, chiar și în apă. De asemenea, este, în esență, fără gust și fără miros, motiv pentru care este atât de convenabil să îl adăugați la o mulțime de rețete diferite.

Care sunt beneficiile suplimentelor de colagen hidrolizat?

  • Piele și păr: studiile au arătat că administrarea de peptide de colagen va susține elasticitatea pielii, nivelul de hidratare și va promova textura tinerească. Suplimentele de colagen oferă, de asemenea, mulți dintre aminoacizii și nutrienții necesari pentru creșterea părului.
  • Intestin: Cercetările arată că colagenul poate ajuta la menținerea sănătății intestinale. Așa cum specialistul în sănătatea intestinului Vincent Pedre, MD, a declarat pentru mbg: „Din aceleași motive pentru care colagenul ajută la repararea și creșterea țesutului muscular, servește ca o sursă excelentă de nutrienți pentru susținerea celulelor care se divid rapid care căptușesc interiorul intestinului.
  • Articulații: Pe baza cercetărilor în creștere, s-a descoperit că colagenul gestionează durerile articulare cronice. Colagenul se găsește în toate ligamentele, iar suplimentele furnizează aminoacizi esențiali pentru a susține nivelurile naturale în întregul corp – așa că teoria este că, dacă aveți ligamente mai puternice, va ajuta la gestionarea nivelului de durere.
  • Mușchi: Un studiu a arătat că suplimentarea cu colagen hidrolizat susține puterea musculară și compoziția corporală. Colagenul poate susține, de asemenea, mușchii slabi și poate ajuta la îmbunătățirea compoziției corpului mai bine decât alte proteine. Cercetările au arătat că suplimentele de colagen pot susține mai bine mușchii scheletici, care ar putea fi un factor contributiv.

De ce ar trebui să alegi colagenul hidrolizat în locul gelatinei?

Dacă colagenul nu a fost descompus până la capăt, este parțial hidrolizat și denumit în mod obișnuit gelatină, pe care o puteți găsi ca supliment, dar nu este la fel de comun. Suplimentele cu gelatină conțin peptide mai mari și nu se dizolvă la fel de ușor în lichide. Gelatina este adesea folosită pentru a face gume sau ca agent de îngroșare, deoarece se gelifică atunci când este amestecată cu lichide. Deoarece nu este complet descompusă, gelatina are mai multe șanse să provoace dureri de stomac și balonare din cauza unităților mai mari de peptide.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.